Inbjudningar – återbruk av DVD-fodral

 

MÅL & IDÉ:

Inbjudningarna blev något helt annat än det var tänkt från början...

Jag skulle ju egentligen ha kört en ”burkpost” idé, som det stod på den ursprungliga listan. Tanken var att ett litet meddelande rullades ihop, stoppades i en vackert dekorerad läskburk och runt meddelandet sattes en ring med en kedja så att man skulle kunna fiska upp det. Tror det hade blivit hur kul somhelst..

MEN tillslut bestämde jag mig ändå för att jag ville köra på en idé som kunde kopplas till oss båda två. Återbruk av burkar är ju inte riktigt sambons grej, men datortemat kändes ju helt perfekt att köra vidare på. Det var ju trots allt tack vare datorer (på ett fotoforum) som vi först lärde känna varandra. Först föll jag pladask för hans fotokonst och sedan, efter några projekt tillsammans, även för honom.

Exakt hur jag skulle tolka om det till en bröllopsinjudan visste jag inte alls först... Som tur var råkade jag snubbla över en påse med gamla dvd fodral som bara stått på vinden och samlat damm. Fick de av en vän för något år sedan och tänkte (som alltid) att de kunde komma till användning någon gång. Ibland är det en ren förbannelse att tänka så... man drunknar så lätt i grejer, men så plötsligt är man tacksam igen för att det löser något problem man gått och grubblat på! Som nu...

 

Men nog om bakgrunden.. Såhär kan du göra din egen lilla ”mini-laptop” inbjudan:

 

 

MATERIAL & VERKTYG:

DVD-fodral.

Bilder av en laptop (skärm + tangentbord)

Bildbehandlingsprogram (t.ex. Photoshop)

Sax

Dubbelhäftande tejp

Kniv/skalpell

 

SÅHÄR GÖR DU:

1.     Skär bort plastdelar som är i vägen för pappersbilden som ska sättas fast. Se de markerade områdena på bilden.

2.     Klipp remsor av dubbelhäftande tejp och sätt fast enligt bilden.

3.     Skaffa bilder på en laptop. Fotografera eller hitta på nätet, se bara till att de har rätt format för att passa i dvd-fodralet. Viss justering kan göras i bildbehandlingsprogram (sök på nätet om du är osäker på hur du gör). I programmet kan du också ”klippa in” valfri bild/text som ska visas på skärmen. I mitt exempel har jag gjort en skärmdump (print screen) på ett word-dokument. Skriv sedan ut både ”skärmen” och ”tangentbordet”. Klipp ut och lämna ca 4 mm marginal runtom.

4.      Klipp ett litet snitt i varje hörn och vik upp kanterna, ca 4 mm, så att varje pappersdel blir som en liten ”box”.

5.      Sätt fast varje ”box” genom att försiktigt sänka ner de och trycka fast i den dubbelhäftande tejpen. Det kan vara lite pilligt.

6.      Skriv ut och klipp ut utsidan så att den passar.

7.      Din laptop-inbjudan är klar – bra jobbat!

 

Nu börjar bröllopet närma sig med stormsteg, hurra och hjälp! Det är SÅ mycket kvar att göra... Jobba jobba! I de kommande posterna kan jag förhoppningsvis dela med mig av lite framsteg med klänning och väst, bröllopsbukett, tårtan, transport (renoveringsobjekt som inskaffades förra veckan!) och allra först lite bilder på ringarna som sambon har gjort klart nu!